Jó szándék nélkül minden reménytelen!

Minden év elején sokan szeretnének új életet kezdeni, de legalábbis jelentősen megváltoztatni azt. Jó szándékban, akaratban sincsen hiány, és szilveszter éjszakáján sok mindent megfogadunk. Mi az, amit biztosan nem teszünk, mit szeretnénk elérni, milyen rossz szokást hagyunk el, és még hosszan lehetne sorolni a megfogalmazott vágyakat.

A szándék, azaz a megváltoztatás szándéka, saját gyengéink ismeretéből fakad, hiszen senki sem tökéletes, de a vágy a változtatásra mindig ott van. Van, akinek sikerül megtartania az újévi fogadalmakat – talán keveset fogadott meg, és azt sikerült elérje -, és van, aki inkább visszasüpped a kényelmességbe és a közömbösségbe. Ugyanakkor ezt sem szabad elítélni, hiszen a változás, változtatás készsége megfogalmazódott már. A szándék megszületett, és e mögött egy dicséretes motiváció, az akarat és a jobbra törekvés fogalmazódott meg. 

Pontosan ez az, amit mindenkinek kívánok 2017-re, hogy a jó szándék, a jobbra és többre törekvés ne vesszem el senkiből. Legyen meg a remény, hogy sikerülhet, és sikerül eléri, amit megfogadtunk, vagy, ami csak megfogalmazódott bennünk. Senkit ne vessen vissza még egy parányi nehézség sem, hanem küzdjön, akarjon, és valósítsa meg Önmagát, a boldogságát.

 

Kívánok csodás januárt mindenkinek!

Jolsvai Györgyi

Termesz Szerszám
Budaörs

 


 

Korábbi 2016-os cikkeinket ebből a rovatból itt tekintheti meg:

Helló Karácsony
Helló Szeptember
Helló Augusztus
Helló Június
Helló Április
Helló Március
Helló Február
Helló Január

.
Powered by Joomla 1.7 Templates