Nem vagy egyedül!

„Tekintettel lenni másokra? Mi értelme, hiszen rám sincsen tekintettel senki!”

Melyikünk ne hallotta volna már az ezekkel, vagy hasonló szavakkal megfogalmazott mondatokat. Sajnálatos tény, de nagy a valóság alapja. Egyre gyakoribb az együttérzés hiánya, akárcsak az elmulasztott segítségnyújtás bizonyított esetei. Természetesen nem lehet általánosítani, és mindenkire egyöntetűen érvényesíteni a fentieket, hiszen az igencsak túlzás lenne, de magát az érdektelenség tényét, sajnos definiálni kell.

Nagyon nehéz szó nélkül hagyni, hogyan nyernek teret az erősebbek és gátlástalanabbak, a kevésbé erősek és tisztességesek rovására. A könyöklést, mások elnyomását a korábbi évtizedekben jellemhibának tekintették, mára viszont inkább erénynek minősül.

Az, hogy az emberek egyre kevésbé toleránsak, és egyre türelmetlenebbek megmutatkozik a nyilvánosság előtt, a munkahelyen, a közlekedésben, és sajnos nem kíméli a magánéletet sem. Talán leginkább a közlekedésben érzékelhető e magatartásforma. Ugye hányszor tapasztaljuk az utakon, vagy a hétvégi Balaton felé vezető úton, hogy egyesek a leállósávban előzik meg az álló sort, és elől akarnak beférkőzni, a „Szabad polgároknak, szabad utat!” jelszó jegyében.

Biztosan sokan, és sokféleképpen magyarázzák ezt a jelenséget, de nagyon egyszerűen ez nem más, mint egy helytelenül értelmezett, és helytelenül megélt szabadság. Nem más, mint a saját szabadságok megélése során, a másik ember szabadságának korlátozása. Éppen ezért nem törődnek azzal, hogy beelőznek, hogy bömböltetik a rádiójukat, vagy dübörögtetik a kocsi CD-jét, és kíméletlenül átgyalogolnak a többi ember érzésein, és életén.

Talán néha érdemes lenne ezeknek az embereknek a fent leírtakon elgondolkodni, és visszanézni a saját maguk viselkedéséről vetített filmet, és önmaguk előtt számot vetni a sok-sok maguk mögött hagyott könyöklésről.

Amit a TERMESZ Szerszámszaküzlet tud ajánlani, és megteremteni, az egy kis „mini szerszámos sziget”, ahol emberséggel, toleranciával, együttérzéssel, és udvariassággal várunk, hogy egy emberbarát környezetben

„Közös ügyünk legyen a szerszám”.

 

Csodás szeptembert, és sok-sok közös szerszám ügyet kívánok Mindenkinek!

 

Jolsvai Györgyi

Termesz Szerszám Budaörs

.
Powered by Joomla 1.7 Templates