Esztétikai profizmus, és stílus ...

Esztétikai profizmus, és stílus az Oldtimerek világában!

 

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne tekintett volna vágyakozva egy Oldtimer láttán arra, hogy visszarepülve az időben önmagát lássa a kormány mögött.

Jómagam is sokszor ábrándoztam arról, hogy megsimogathassam kívülről - belülről, érezzem az illatát, és megérezzem azt a szellemiséget, ami egy ilyen autót körülölel.

Talán a stílus, a finomság, a tartalmi érték az, ami különlegessé tesz egy Oldtimer-t. Érzelmek kötődnek hozzá, és nem csak annak, aki vezeti, hanem annak is, aki mindezt létrehozta.

Éppen ezért a szakma két elhivatott, és a „veterános” körökben jól ismert szakembereivel beszélgetek, akik egyben a Termesz Szerszámház Budaörs törzsvásárlói is.

Banga Zsolt és Banga István a tulajdonosa az RPM Styling Kft.-nek, akiknek az egyik küldetésük a kompromisszumok nélküli minőség megvalósítása.

Ez az elhivatottság már komoly elismerést is eredményezett részetekre, hiszen elnyertétek az esseni Techno Classica vásáron a FIVA Concours d'Elegance Super Category Cabriolet kategóriában a Best of Show díjat.
 


Szerszámház Budaörs: Ezt a díjat egy BMW507-es típussal sikerült kiérdemeljétek. Kérlek, meséljetek erről a rangos díjról.

RPM Styling Kft.:  A Concours d'Elegance rendezvénysorozat kimondottan a klasszikus autók felvonultatására és állapotuk, ritkaságuk rangsorolására született. A rendezvény a 17. századi Párizsból ered, ahol a városi parkokban vonult fel az arisztokrácia pompásabbnál pompásabb fogatokkal, hintókkal, versenyezve az előkelő elismerésekért. Mára a világ meghatározott pontjain rendeznek hasonló eseményeket, amelyeket a Concours d'Elegance szövetség felügyel és zsűriz. A legnagyobb elismerés elnyerni egy ilyen díjat.
 
Szerszámház Budaörs: Kizárólag külföldi megrendelésre dolgoztok. Hogyan látjátok ennek ellenére a hazai kereslet jövőbeni alakulását, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak a veterán autók fenntartását, folyamatos állapot megóvását?

RPM Styling Kft.: Világgazdasági folyamatokat mi sem látunk előre. Üdvös lenne újra a hazai utakon is látni RPM-es autókat.

Szerszámház Budaörs: Letisztult dizájn, és egyedi tervezésű kivitelezés, színben, formában, mondhatjuk maximalizmus a legkisebb részletekig. Mennyire kötődtök egy – egy elkészült „alkotáshoz”?

RPM Styling Kft.: Minden autónk megjelenését a saját szellemi termékünknek tekintjük, még akkor is, ha reprodukálunk létező darabokat, mert az egyedi kézjegyünket rajtuk hagyjuk. Így természetesen kötődünk is az autóinkhoz, bár a készítés alatt már a következő köti le a figyelmünket.

Szerszámház Budaörs: A profizmusból kifolyólag teljes körű szolgáltatásnyújtással is kiegészül a tevékenységi körötök, hiszen folyamatosan nyomon követitek a járművek mindennapjait. Mekkora stábbal, hogyan oldjátok meg ezt egy külföldre értékesített autó esetében?

RPM Styling Kft.: Vannak szerte a világban olyan általunk jóváhagyott műhelyek, akikkel kapcsolatban állunk, ők végezhetik az autóinkon az előírt szervizmunkákat, illetve az esetlegesen felmerülő garanciális javításokat.

Szerszámház Budaörs: A mai világban nagyon nehéz nem csak megszerezni, de megtartani is a partnereket hosszútávon. Ebben a nagyon szűk és speciális területen miben tudtok még tovább lépni, és az RPM Styling egyediségét továbbfejleszteni?

RPM Styling Kft.: Folyamatos minőségbeli javulással.

Szerszámház Budaörs: Végezetül mit üzennétek korunk autósainak, hiszen a nagy teljesítményű autók, a száguldás korában élünk, pedig egy kis „lassulás, mondhatni időutazás” a veterán autók korába, talán elősegítené a kulturált közlekedés megvalósulását napjainkban.

RPM Styling Kft.: Az autósoktól csak pozitív reakciókat tapasztalunk az utakon. De ha mégis üzennünk kell, akkor türelmet kérünk a veteránautók számára, hiszen ezek az autók a 30-40-50 évvel ezelőtti világot, tempót képviselik.

Szerszámház Budaörs:. Köszönöm mindkettőtöknek a beszélgetést, és kívánok további rangos díjakat, munkátok elismeréséhez!

.
Powered by Joomla 1.7 Templates